/ Dieta alkaliczna – w drodze po zdrowie!

Neutralizacja kwasów z diety

 

Czy wiesz, co konkretnie prowadzi do zachwiania równowagi kwasowo – zasadowej i zakwaszenia organizmu?

  • Używki, w tym kawa, herbata, papierosy, narkotyki.
  • Nadmiar białka zwierzęcego.
  • Zdecydowanie za mała ilość spożywanych warzyw i owoców.
  • Oczyszczone węglowodany, takie jak mąka.
  • Wysoko przetworzone produkty i zawarte w nich konserwanty.
  • Nieodpowiednie łączenie produktów w czasie posiłku.
  • Zażywanie lekarstw, antybiotyków, suplementów.
  • Poddawanie się dietom –cud.
  • Zbyt mała aktywność fizyczna.
  • Przebywanie w zanieczyszczonym środowisku, brak świeżego powietrza.
  • Picie za małej ilości wody lub złej jej jakości.

Ważne! Żywność, która najsilniej zakwasza organizm to:

ryby, mięso, jaja, mleko, masło, cukier, wiele odmian grochu i fasoli, większość zbóż i produktów zbożowych, orzechy, alkohol – w tym także piwo, herbata i kawa.

Pamiętajmy jednak o dwóch zasadniczych sprawach:

  1. Wiele produktów kwaśnych można śmiało zastąpić alkalicznymi, a niepożądane efekty zakwaszenia organizmu można zminimalizować przy zastosowaniu diety alkalicznej.
  2. Regularne picie zjonizowanej wody alkalicznej zdecydowanie przyspiesza proces odzyskania równowagi kwasowo – zasadowej, wspomaga w pozbyciu się dolegliwości oraz działa zapobiegawczo.

Dieta alkaliczna – w drodze po zdrowie!

Sporo wiemy już o złej, kwaśnej żywności i niewłaściwych praktykach, które prowadzą do zakwaszenia organizmu.

Czas mocno podkreślić, że regularne picie zjonizowanej wody alkalicznej i spożywanie diety bogatej w produkty alkaliczne prowadzi do świetnej kondycji, zdrowia fizycznego i psychicznego.

W efekcie powoduje zrzucenie masy ciała, większą wydajność, pozbycie się dolegliwości i chorób.

Aby oczyścić organizm, można przejść na 3-4 tygodniową dietę alkaliczną.

W tym czasie organizm oczyszcza się z kwaśnych toksyn, wraca równowaga kwasowo – zasadowa i prawidłowe pH. Podczas takiej diety należy spożywać 80% produktów alkalicznych i tylko 20% kwaśnych. Aby plan detoksykacji się powiódł – wskazane jest dysponowanie jonizatorem, który na bieżąco produkować będzie zjonizowaną wodę alkaliczną. To właśnie jej właściwości realnie pomagają pozbyć się poważnych zaniedbań i związanych z nimi chorób.

Przykłady wpływu żywności alkalicznej pochodzenia roślinnego na prawidłowe funkcjonowanie organizmu:

DZIAŁANIE PRODUKTY
Podnoszenie pH produktów kwasotwórczych, normalizacja ciśnienia krwi. Dojrzałe banany, awokado, owoce lasu, czosnek, seler, marchew, porzeczki i daktyle.
Dostarczają enzymów i optymalizują balans hormonalny. Jabłka, morele i kiełki lucerny.
Działają antyoksydacyjnie, odtruwają krew. Słodkie winogrona, marakuja, gruszki, ananasy, śliwki, rodzynki i soki z warzyw.
Dostarczanie flawonoidów. Kiwi, cykoria i soki owocowe.
Aktywne przetwarzanie kwasów. Rukiew wodna, szparagi i wodorosty.
Oczyszczanie wątroby, nerek, jelit. Limonka, melon, mango, papaja i pietruszka.
Walka w wolnymi rodnikami, oczyszczanie jelit, wpływ na układ hormonalny. Pieprz cayenne i melon kantalupa.
Bogactwo błonnika, wapnia, żelaza. Żelatyna organiczna, agar-agar.
Oczyszczanie organizmu, źródło likopenu, beta-karotenu, witaminy C. Arbuz
Tworzy alkaliczne środowisko w organizmie, posiada właściwości immunomodulacyjne,  oczyszczanie wątroby. Cytryna

 

Inne, dopuszczalne produkty podczas diety alkalicznej.

Oliwa z oliwek, olej lniany, orzechowy, rzepakowy, kokosowy, sojowy, olej z ogórecznika.

Produkty zbożowe – nie częściej niż trzy razy w tygodniu.

Nieduża ilość produktów mięsnych z chudej wołowiny, cielęciny, jagnięciny, kurczaka i indyka.

Ryby – 2 do 3 razy w tygodniu.

Między posiłkami najlepiej pić alkaliczną wodę jonizowaną.

Call us! 607 257 677
503 121 028

Jonizatory24